SFP Zeeland gaat samenwerking met Cargill aan

Cargill heeft een eerste stap op het gebied van grootschalige biogasproductie gezet door een samenwerking aan te gaan met Sustainable Fuel Plant (SFP) Zeeland, een dochteronderneming van SFP Group. 

SFP Zeeland produceert duurzaam biomethaan, een betrouwbare hernieuwbare brandstof, die klanten in staat stelt om hun broeikasgasuitstoot te verminderen en duurzaamheidsdoelen te behalen. Biogas wordt geproduceerd door de afbraak van natuurlijke reststoffen, waarvoor een grote verscheidenheid aan afvalstromen wordt benut, waaronder reststromen uit de agrarische sector en de voedingsmiddelenindustrie. Na reiniging en opwaardering tot aardgas, wordt biogas verkocht als biomethaan en gebruikt voor vergelijkbare toepassingen in bijvoorbeeld transport, verwarming en industrie.

Deze samenwerking met SFP Group stelt Cargill in staat om aanvullende decarbonisatiemogelijkheden te bieden aan hun klanten, en de waarde van hun kernsectoren voeding, veevoer en biobrandstoffen te verhogen, naast de sleutelrol de het bedrijf speelt in de decarbonisatie van de voedings- en transportsector.

SFP Zeeland heeft uitgebreide ervaring in de biogasindustrie en hanteert een circulaire economieaanpak. Om niet afhankelijk te hoeven zijn van een bepaalde grondstof, focust SFP Zeeland op de mogelijkheid om de laagwaardige reststromen te kunnen verwerken, wat ze keuzemogelijkheden en flexibiliteit voor de toekomst geeft. Bovendien is SFP gevestigd in de buurt van verschillende bedrijfsonderdelen van Cargill, waaronder hun bio-energiecentrales, die allemaal reststromen hebben die gezamelijk een unieke kans bieden tot valorisatie bieden.

De filosofie van SFP Group is om schaalbare en gemakkelijk reproduceerbare biogasinstallaties te bouwen en te exploiteren, in Nederland en daarbuiten, om Europa’s energietransitie te helpen versnellen.

SFP Group Cargill

Mask